Η αμερικανική Γερουσία επεξεργάζεται νομοσχέδιο κατά του spyware

0

Νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της κατασκοπείας μέσω του διαδικτύου (spyware) επεξεργάζεται η επιτροπή εμπορίου της αμερικανικής Γερουσίας. Τα μέλη της επιτροπής συμφώνησαν ότι το spyware, η εγκατάσταση δηλαδή προγραμμάτων στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη εν αγνοία του, με σκοπό να παρακολουθήσει τις κινήσειςτου στο διαδίκτυο, είναι μία νέα απειλή που αυξάνεται συνεχώς. Μέσω των προγραμμάτων αυτών είναι δυνατή η καταγραφή των ιστοσελίδων που επισκέπτεται ο χρήστης, όπως και των κωδικών που πληκτρολογεί, οι οποίοι ενδέχεται να αφορούν πιστωτικές κάρτες ή τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ήδη η αμερικανική ομοσπονδιακή επιτροπή εμπορίου (FTC) έχει προχωρήσει στην άσκηση μηνύσεων σε βάρος αυτών που μολύνουν μέσα από το διαδίκτυο τους υπολογιστές πολιτών με το επικίνδυνο αυτό λογισμικό, ωστόσο είναι κοινή διαπίστωση της επιτροπής ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο στην χώρα δεν επαρκεί για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου.

Σημειώνεται ότι και το 2004 παρόμοια προσπάθεια να ψηφιστεί ένα ομοσπονδιακό νομοσχέδιο κατά του spyware είχε αποτύχει, καθώς δεν πέρασε από τη Γερουσία.

Σχόλια