Η Αμερική εφεσιβάλλει απόφαση του ΠΟΕ για τον διαδικτυακό τζόγο

0

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής αντιπροσωπείας στη Γενεύη, οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (WTO) με την οποία κρίθηκε ότι η Αμερική παραβιάζει τις διεθνείς εμπορικές της υποχρεώσεις, επειδή απαγορεύει στους πολίτες της να τζογάρουν μέσω του Διαδικτύου. Η απόφαση ευνοεί το μικρό κράτος της Καραϊβικής, την Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, η οποία ξεκίνησε την υπόθεση το 2003 κατά των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι η εμπορική συμφωνία που τέθηκε σε ισχύ το 1995 και την δεσμεύει, επιτρέπει τον ηλεκτρονικό τζόγο εντός των συνόρων της.

Ωστόσο, η αμερικανική αντιπροσωπεία υποστηρίζει ότι η τακτική που ακολουθούν οι ΗΠΑ είναι σύμφωνη με τις εμπορικές συμφωνίες που έχει συνάψει και δηλώνει ότι η εν λόγω απόφαση του ΠΟΕ έχει πολλά ελαττώματα. Παράλληλα, τονίζει ότι στη συμφωνία του 1995 η Αμερική έχει εξαιρέσει τον τζόγο μέσω του Internet από τις μορφές του εμπορίου που επιτρέπει στο έδαφός της.

Πάντως, είναι γεγονός ότι παρά το ότι η Αμερική θεωρεί τον διαδικτυακό τζόγο παράνομο, περίπου τα μισά από τα 7.6 δις δολάρια που παίχτηκαν πέρυσι σε στοιχήματα στο διαδίκτυο προέρχονται από Αμερικανούς.

Σχόλια