Η Apple αποσύρει αμφιλεγόμενη εφαρμογή

0

Απομάκρυνε τελικώς η Apple εφαρμογή που κρίθηκε ότι στρέφεται κατά των ομοφυλοφίλων από το ηλεκτρονικό κατάστημά της. Τη συγκεκριμένη εφαρμογή είχαν εξελίξει τα μέλη χριστιανικής οργάνωσης με βάση τη λεγόμενη διακήρυξη του Μανχάταν, ένα μανιφέστο που υπεγράφη το 2009 από ιερείς της Καθολικής εκκλησίας και καταδικάζει τους γάμους και τις ελεύθερες ενώσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου ως εκφυλιστικές πρακτικές που υποσκάπτουν τα θεμέλια του θεσμού του γάμου.
Η απόφαση της Apple, που είχε αρχικά εγκρίνει την εφαρμογή, ελήφθη κατόπιν συντονισμένης διαμαρτυρίας περισσοτέρων από 7.700 πελατών του ηλεκτρονικού της καταστήματος.
“Υποστηρικτές τις ισότητας και ισονομίας και του δικαιώματος των γυναικών να ελέγχουν το σώμα τους θα πρέπει να συσπειρωθούν και να πουν στην Apple ότι οι εφαρμογές που προωθούν το μίσος και τις διχόνοιες δεν έχουν θέσει στο iTunes Store”, επισημαίνεται στη σχετική αίτηση.
Η εφαρμογή που αποσύρθηκε αποκαλούσε τους ομοφυλόφιλους “σεξουαλικά ανήθικους” και περιείχε ένα ερωτηματολόγιο τεσσάρων φάσεων που ρωτούσε τους χρήστες αν συμφωνούν με τις θέσεις τους επί ζητημάτων όπως η ένωση ατόμων του ίδιου φύλου και το δικαίωμα ή μη στην έκτρωση.
Οι δημιουργοί της, πάντως, μόλις ενημερώθηκαν για την απόφαση της εταιρείας να αποσύρει το πό νημά τους απέστειλαν επιστολή στον επικεφαλής της Apple ζητώντας διευκρινίσεις.

Σχόλια