Η Apple εκ νέου κατά της HTC

0

Σε ακόμη μία προσπάθεια να μειώσει τις πωλήσεις της εταιρίας HTC, η Apple άσκησε νέα μήνυση κατά της ανταγωνίστριάς της. Η Apple ισχυρίζεται ότι η εταιρία χρησιμοποιεί κατοχυρωμένες πατέντες της, μεταξύ των οποίων την τεχνολογία που σχετίζεται με την κατασκευή και λειτουργία της οθόνης αφής και τον ειδικό διακόπτη ενεργοποίησης του πληκτρολογίου.
Πρόκειται για τη δεύτερη μήνυση που ασκεί η Apple κατά της HTC από τον Μάρτιο του 2010. Η πρώτη μηνυτήρια αναφορά είχε κατατεθεί ενώπιον δικαστηρίου στην πολιτεία Delaware, και πάλι με την κατηγορία ιδιοποίησης βιομηχανικής ιδιοκτησίας της.
Η Apple ισχυρίζεται ότι μόνο κίνητρο για τη λήψη νομικής δράσης έναντι της ανταγωνίστριας εταιρίας είναι η προστασία των κατοχυρωμένων εφευρέσεων της. Αρκετοί, ωστόσο, είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι απώτερος σκοπός του αμερικανικού κολοσσού είναι να μειωθεί αισθητά το σημαντικό ποσοστό που κατέχει η HTC στην αμερικανική αγορά. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple στρέφεται δικαστικά κατά ανταγωνιστών της, ζητώντας την απαγόρευση πώλησης προϊόντων της.

Σχόλια