Η Apple μηνύει την HTC για αντιποίηση ευρεσιτεχνίας

0

Με την κατηγορία ότι “έκλεψε” είκοσι ευρεσιτεχνίες της, η Apple κατέθεσε μήνυση κατά της εταιρείας κατασκευής προϊόντων κινητής τηλεφωνίας HTC. Η μηνυτήρια αναφορά σχετίζεται, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Apple, με είκοσι εφαρμογές που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί στο iPhone. “Η αντιποίηση ευρεσιτεχνίας σχετίζεται με τεχνολογία που χρησιμοποιείται στο iPhone αλλά και στο λογισμικό και την συνολική αρχιτεκτονική του”, επισημαίνει η μηνύτρια εταιρεία. Με δηλώσεις του, ο επικεφαλής της Apple, Στηβ Τζομπς τόνισε: “μπορούμε να καθόμαστε και να βλέπουμε τους ανταγωνιστές μας να κλέβουν τις πατέντες μας ή μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό και αποφασίσαμε να πάρουμε τον δεύτερο δρόμο”.
Μεταξύ άλλων, η Apple ζητεί από το δικαστήριο να απαγορεύσει την πώληση όσων προϊόντων της HTC φέρουν την τεχνολογία που ισχυρίζεται ότι της έκλεψε. Από την πλευρά της, η HTC τόνισε ότι δε γνωρίζει τίποτε σχετικά με το ζήτημα και δεν είχε την ευκαιρία να το διερευνήσει.
Την ίδια ώρα, ανοιχτή παραμένει η δικαστική διαμάχη μεταξύ της Apple και της Φινλανδικής Nokia. Οι δύο εταιρείες έχουν αλληλομηνυθεί για αντιποίηση ευρεσιτεχνίας από τα τέλη του 2009.

Σχόλια