Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών δεν παραβιάζει την ΕΣΔΑ

0

Δικαστήριο της Μεγάλης Βρετανίας έκρινε ότι η δράση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της χώρας  δεν παραβιάζει τα δικαιώματα που κατοχυρώνονται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Στη δικαιοσύνη είχε προσφύγει η Διεθνής Αμνηστεία μαζί με άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις, μετά τις αποκαλύψεις του πρώην αναλυτή της Αμερικάνικης Υπηρεσίας Πληροφοριών Εντ. Σνόουντεν σχετικά με τις μεθόδους που εφαρμόζουν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι προσφεύγοντες επικαλούνταν ότι τεχνικές όπως η χρήση web κάμερας για την παρακολούθηση καθώς και η καταγραφή λεπτομερούς ιστορικού περιήγησης στο διαδίκτυο, παραβιάζουν ευθέως τόσο το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή όσο και την ελευθερία έκφρασης του κάθε ατόμου.
 
Οι δικαστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η δράση της Υπηρεσίας δεν παραβιάζει τα παραπάνω δικαιώματα, όπως αυτά κατοχυρώνονται στην ΕΣΔΑ και απέρριψαν την προσφυγή. Οι προσφεύγοντες δήλωσαν ότι σκοπεύουν να προσφύγουν στο Δικαστήριο του Στρασβούργου και στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

 

 

Σχόλια