Η Εbay στο στόχαστρο αγωγής της Γαλλικής Ένωσης Βιομηχάνων

0

Η Γαλλική Ένωση Βιομηχάνων (Unifab)προτίθεται να καταθέσει αγωγή κατά της γνωστής ιστοσελίδας eBay και άλλων ιστοσελίδων δημοπρασιών του Διαδικτύου, κατηγορώντας αυτές για την πώληση πλαστών προϊόντων.

Ο πρόεδρος της ένωσης, Marc Antoine Jamet δήλωσε ότι η Ένωση θα προχωρήσει στην κατάθεση της αγωγής εντός του επόμενου μήνα.

Στο στόχαστρο της αγωγής βρίσκονται οι ιστοσελίδες δημοπρασίας που ανήκουν στις εταιρίες iOffer.com, Yahoo και Rakuten, αλλά βασικό στόχο θα αποτελέσει η ιστοσελίδα eBay, με τους εκπροσώπους της οποίας η Unifab πραγματοποίησε δεκάδες συναντήσεις τα τελευταία δύο χρόνια.

Κατά τον Jamet η eBay παρόλο που είναι απόλυτα ικανή να ελέγξει την πολιτική της ιστοσελίδας της, αρνείται να δράσει προληπτικά και αναλαμβάνει δράση μόνο μετά την τέλεση της σχετικής παράβασης.

Η Εbay από την πλευρά της δήλωσε δια του εκπροσώπου της, Hani Duzry ότι έχει θέσει σε λειτουργία ένα πρόγραμμα κατά της πειρατείας των αγαθών και ότι ελέγχει διαρκώς τους πλειστηριασμούς για τυχόν σκανδαλώδεις παραβάσεις της νομοθεσίας.

Σχόλια