Η ΕΕ αμφισβητεί τη θέληση της Microsoft να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις της

0

Την ανησυχία της εκφράζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαμέσου του εκπροσώπου της Τζόναθαν Τοντ για το κατά πόσο η Microsoft είναι αποφασισμένη να συμμορφωθεί προς τις κυρώσεις που της επέβαλε τον Μάρτιο του 2004 για αθέμιτο ανταγωνισμό. Πριν λίγους μήνες μάλιστα, το Ευρωπαϊκό Πρωτοδικείο απέρριψε αίτηση της εταιρίας για αναστολή εφαρμογής των κυρώσεων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η υποχρέωση να αποκαλύψει σε ανταγωνιστικές εταιρίες κωδικούς λειτουργίας των Windows, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή εφαρμογή των προγραμμάτων τους στο περιβάλλον του συγκεκριμένου λειτουργικού συστήματος.

Ο κ. Τοντ δήλωσε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το ποσό με το οποίο θα επιβαρύνει η Microsoft τους ανταγωνιστές της, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στα πρωτόκολλα δεδομένων των Windows. Παραδέχτηκε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει το δικαίωμα να ορίσει το χρηματικό ποσό για την παροχή της σχετικής άδειας, ωστόσο σημείωσε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως μέτρο σύγκρισης συμφωνίες εταιριών από άλλες παρεμφερείς υποθέσεις.

Από την πλευρά της η Microsoft τονίζει ότι θα συμμορφωθεί πλήρως προς τα μέτρα της ΕΕ και θα μελετήσει τα ζητήματα που έχουν ανακύψει τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Σχόλια