Η Ε.Ε. ανοίγει τον δρόμο για ασύρματες ευρυζωνικές συνδέσεις σε συχνότητες GSM

0

Με τη χθεσινή δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης των νέων μέτρων που επιτρέπουν στα κινητά τηλέφωνα τρίτης γενιάς (3G) να χρησιμοποιούν συχνότητες GSM, ανοίγει και τυπικά ο δρόμος για μια νέα γενιά υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν.
«Σε δύσκολους καιρούς για την οικονομία, η βιομηχανία κινητής τηλεφωνίας της Ευρώπης πήρε σήμερα ένα ξεκάθαρο μήνυμα ισχυρής υποστήριξης από τους διαμορφωτές πολιτικής. Οι νέοι κανόνες της Ε.Ε. ενισχύουν τον ανταγωνισμό και εξοικονομούν πάνω από 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ σε κεφαλαιακά κόστη για τις βιομηχανίες κινητής τηλεφωνίας», σημείωσε η Επίτροπος Τηλεπικοινωνιών της Ε.Ε., Βίβιαν Ρέντινγκ.
Τα νέα μέτρα θέτουν προδιαγραφές κατάλληλες ακόμα και για συσκευές 4ης γενιάς που θα έρθουν αργότερα, ενώ επιτρέπουν στους καταναλωτές να χρησιμοποιήσουν νέες τεχνολογίες για να αποκτήσουν πρόσβαση σε υψηλής ταχύτητας ευρυζωνικές υπηρεσίες.
Τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. θα έχουν στη διάθεσή τους έξι μήνες για να ενσωματώσουν στο Δίκαιό τους την Κοινοτική Οδηγία που καθιστά το φάσμα GSM διαθέσιμο για συσκευές τρίτης γενιάς.

Σχόλια