Η ΕΜΙ κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της BlueBeat.com

0

Νικήτρια αναδείχθηκε η δισκογραφική εταιρία ΕΜΙ στον πρώτο γύρο της δικαστικής διαμάχης της με την ιστοσελίδα Bluebeat.com. Ο δισκογραφικός κολοσσός δικαιώθηκε από ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άνζτελες το οποίο εξέτασε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της εταιρίας κατά του δικτυακού τόπου που είχε ανεβάσει –παρανόμως, κατά την ΕΜΙ– τραγούδια των Beatles.
Τα τραγούδια πωλούνταν προς 25 cents το καθένα και ανάμεσά τους συγκαταλέγονταν άλμπουμ που κυκλοφόρησαν τον Σεπτέμβριο με εκ νέου επεξεργασμένες (remastered) εκτελέσεις. Η επίμαχη ιστοσελίδα διαθέτει τραγούδια και άλλων γνωστών καλλιτεχνών και συγκροτημάτων, όπως ο Ρόμπι Γουίλιαμς και οι Rolling Stones, σε τιμές πολύ μικρότερες από αυτές άλλων ιστοσελίδων που πωλούν μουσικά κομμάτια. Παράλληλα, παρέχει τη δυνατότητα να ακούσει ο επισκέπτης τραγούδια όσο είναι συνδεδεμένος σε αυτή.
Η πλευρά της BlueBeat υποστήριξε ότι οι ηχογραφήσεις που προσφέρονταν στην ιστοσελίδα ήταν εντελώς διαφορετικές από αυτές των οποίων τα δικαιώματα είχε η ΕΜΙ, αλλά δεν κατάφερε να πείσει το δικαστήριο. Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων σε βάρος της BlueBeat έγινε δεκτή, έτσι η ιστοσελίδα υποχρεώθηκε να αφαιρέσει από το μενού της τα επίμαχα τραγούδια. Ωστόσο, η υπόθεση δεν έκλεισε. Οι δύο πλευρές θα βρεθούν ξανά αντιμέτωπες στις 20 Νοεμβρίου για την εξέταση της αγωγής που κατέθεσε η ΕΜΙ.

Σχόλια