Η εταιρεία Google έδωσε χρήστη του Gmail

0

Η εταιρεία Google Ολλανδίας συμφώνησε να δώσει τα στοιχεία IP ενός χρήστη του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου Gmail, ο οποίος φέρεται αναμεμειγμένος σε υπόθεση κατασκοπίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών iMerge της Ολλανδίας είχε υποψίες ότι εδώ και καιρό ένας πρώην υπάλληλός του και διαχειριστής του συστήματος είχε εγκαταστήσει ένα σύστημα αυτόματης προώθησης μηνυμάτων σε έναν από τους σέρβερ της εταιρείας.

Πολλά από τα μηνύματα που κυκλοφορούσαν εντός της εταιρείας προωθούνταν αυτομάτως στο λογαριασμό Gmail του απολυθέντος υπαλλήλου της iMerge.

Η iMerge δεν μπορούσε να προσφύγει στη δικαιοσύνη, διότι πολιτική του Gmail είναι να μη δημοσιοποιεί τα στοιχεία IP των χρηστών του.
Η εταιρεία Google αρχικά αρνήθηκε να δώσει τις πληροφορίες που ζητούσε από αυτήν η iMerge επικαλούμενη ότι αυτό συνιστά παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης.
Ωστόσο, ολλανδικό δικαστήριο απεφάνθη ότι πρόκειται για σοβαρό αδίκημα και ανάγκασε την Google να δώσει όλα τα στοιχεία για τον ύποπτο χρήστη.

Σχόλια