Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απαγόρευση της διαδικτυακής εφαρμογής Uber

0

Η εταιρεία ανάπτυξης της διαδικτυακής εφαρμογής Uber, που επιτρέπει στους χρήστες της να μετακινούνται με ιδιωτικά αυτοκίνητα άλλων συνδεδεμένων χρηστών, προσέφυγε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την καλεί να εμποδίσει την εφαρμογή του νέου νόμου για τα ταξί στη Γαλλία, που αποβλέπει στην απαγόρευση της λειτουργίας της επί γαλλικού εδάφους.

Στην καταγγελία της, η Uber κατηγορεί τη Γαλλία για παραβίαση του δικαίου της ΕΕ, επειδή παρέλειψε να κοινοποιήσει το επίμαχο σχέδιο νόμου στην Επιτροπή πριν από την ψήφισή του. Κατά συνέπεια, η εταιρεία ζητά από την Επιτροπή να κηρύξει την ακυρότητα του σχετικού νομοθετήματος.

Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, L. Caudet, δήλωσε ότι η Επιτροπή εξετάζει προσεκτικά την καταγγελία της Uber και επιβεβαίωσε ότι ο συγκεκριμένος νόμος, που έχει ήδη ψηφιστεί στη Γαλλία, δεν είχε πράγματι κοινοποιηθεί στην Επιτροπή.

Η εταιρεία της διαδικτυακής εφαρμογής, με έδρα στις ΗΠΑ, βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλά νομικά προβλήματα σε διάφορες χώρες, καθώς οι κυβερνήσεις εντείνουν τις ρυθμίσεις για την υπηρεσία car-sharing, που προσφέρει η εφαρμογή Uber. Άλλωστε,οι αδειοδοτημένοι οδηγοί ταξί κατηγορούν την εταιρεία για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας με ανακοίνωσή του δήλωσε ότι θα απαγορεύσει την εφαρμογή Uber από την 1η Ιανουαρίου 2015, παρόλο που προσφάτως είχε εκδοθεί απόφαση δικαστή του Παρισιού που απέρριπτε αίτηση για την απαγόρευση λειτουργίας της συγκεκριμένης εφαρμογής για smartphone.
 

Σχόλια