Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μελετά τις προτάσεις της Microsoft

0

Κατατέθηκαν στην Κομισιόν αργά το βράδι της Τρίτης, πάνω στη λήξη της προθεσμίας που είχε ορίσει η ΕΕ, από τη Microsoft οι προτάσεις της σχετικά τις επιβληθείσες για τακτική αθέμιτου ανταγωνισμού κυρώσεις. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν, Τζόναθαν Τοντ, το ευρωπαϊκό όργανο θα μελετήσει πλέον προσεκτικά τις προτάσεις κι εφόσον διαπιστώσει ότι με αυτές η εταιρία δεν συμμορφώνεται προς τα μέτρα που της επιβλήθηκαν τον Μάρτιο του 2004, θα της επιβληθεί ημερήσιο πρόστιμο. Το πρόστιμο ανέρχεται στο 5% του ημερήσιου τζίρου της Microsoft, το οποίο αντιστοιχεί σε 5 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τις κυρώσεις, η Microsoft υποχρεούται να αφαιρέσει από τα Windows το πρόγραμμα πολυμέσων Media Player. Επιπλέον, οφείλει να αποκαλύψει στις ανταγωνίστριες εταιρίες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία των Windows, ώστε το λογισμικό τους να συνεργάζεται ομαλά με το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα.

Η εξέταση των προτάσεων της Microsoft από την Κομισιόν θα κρατήσει μερικές εβδομάδες και εφόσον δεν μείνει ικανοποιημένη, θα κινήσει την επίσημη διαδικασία σε βάρος της.