Η Φλώριδα καταπολεμά τους spammers με νέο νόμο

0

Είναι γεγονός πως η Πολιτεία με τους περισσότερους «πειρατές» στο Διαδίκτυο που στέλνουν διαφημιστικά ηλεκτρονικά μηνύματα είναι η Φλώριδα, καθώς από τις 180 γνωστές «επιχειρήσεις» που ασχολούνται με την αποστολή τέτοιων μηνυμάτων, οι 54 έχουν τη βάση τους στην αμερικάνικη πολιτεία.

Οι αρχές της Πολιτείας, στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο που παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις, έθεσαν σε ισχύ τον Ιούλιο ένα νόμο που ποινικοποιεί τέτοιες ενέργειες, εφόσον προέρχονται από την Φλώριδα. Ωστόσο, η Πολιτεία αυτή προσελκύει επιχειρήσεις που ασχολούνται με το spamming, καθώς οι νόμοι της έχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις όσον αφορά την πτώχευση, ώστε σε περίπτωση που κατατεθεί μήνυση εναντίον τους, έχουν τη δυνατότητα να διασφαλίσουν περισσότερα περιουσιακά τους στοιχεία απ’ ό,τι θα μπορούσαν σε άλλες Πολιτείες.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, υπολογίζεται ότι 15 δισεκατομμύρια διαφημιστικά emails αποστέλλονται κάθε μέρα και το κόστος για τις αμερικανικές επιχειρήσεις που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο, ανέρχεται στα 87 δις. δολάρια το χρόνο.
Από την πλευρά τους, spammers που έχουν μηνυθεί στην Αμερική υποστηρίζουν ότι οι ενέργειές τους είναι σύννομες και ότι ένα διαφημιστικό email δεν παραβιάζει τον προσωπικό χώρο του χρήστη, καθώς το μόνο που έχει να κάνει είναι να το διαγράψει.