Η Google “έτοιμη να διαβιβάσει στοιχεία” στις ρυθμιστικές αρχές χωρών της Ε.Ε.

0

Έτοιμη να διαβιβάσει στις αρμόδιες αρχές χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον φάκελο με τα στοιχεία που παρανόμως συνέλεξε εμφανίζεται η Google, σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού διευθυντή της εταιρείας στους Financial Times. Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία έχει επισήμως ζητήσει την εξέταση των δεδομένων, που παρανόμως συνελέγησαν, στο πλαίσιο της εφαρμογής Street View, η Google, όμως, δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα παρά την προθεσμία που είχε τεθεί από το Βερολίνο.
Στη συνέντευξή του, ο διευθυντής του αμερικανικού διαδικτυακού κολοσσού, προαναγγέλλει ότι θα διαβιβάσει τις πληροφορίες αυτές στις γερμανικές, γαλλικές, ισπανικές και ιταλικές αρχές προστασίας δεδομένων, οι οποίες προβλέπουν αυτή τη στιγμή ποινική διερεύνηση της υπόθεσης.
Περαιτέρω, ο κ. Σμιτ, που παραχώρησε τη συνέντευξη, δήλωσε ότι η Google ετοιμάζεται να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα ενός εξωτερικού ελέγχου, ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα αυτοκίνητα που είχαν επιφορτισθεί να φωτογραφίζουν τους δρόμους για τη View Street κατέληγαν να καταγράφουν προσωπικές πληροφορίες που ανταλλάσσονταν ανάμεσα σε υπολογιστές και ανοικτά ασύρματα δίκτυα wi-fi, τα οποία στη συνέχεια αναμεταδόθηκαν μέσω μη ασφαλών συστημάτων.
Ανησυχία προκαλεί, ότι κατά τη συνέντευξη, ο γενικός διευθυντής της Google, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μεταξύ των δεδομένων που συγκεντρώθηκαν να περιλαμβάνονται τραπεζικά δεδομένα και δεδομένα ιδιωτικής αλληλογραφίας.
Την ίδια ώρα, πάντως, έγινε γνωστό ότι η Google θα διενεργήσει εσωτερική έρευνα στις πρακτικές της που αφορούν την ιδιωτική ζωή, ενώ μία πειθαρχική διαδικασία έχει ξεκινήσει εναντίον ενός μηχανικού που θεωρείται υπεύθυνος για την υπόθεση, η οποία “”παραβιάζει ξεκάθαρα”” τους κανόνες του ομίλου.

Σχόλια