Η Google “κοντά στην κοινοποίηση” των παρανόμως συλλεχθέντων δεδομένων

0

Ο αμερικανικός διαδικτυακός κολοσσός Google ανακοίνωσε ότι βρίσκεται κοντά στην επίλυση των τεχνικών προβλημάτων που την εμπόδιζαν ως τώρα να παραδώσει στις αρμόδιες αρχές της Γερμανίας τα δεδομένα που, όπως παραδέχθηκε, παράνομα συνέλεγε στο πλαίσιο της υπηρεσίας Street View.
Ήδη έχει παρέλθει η προθεσμία που είχε θέσει η Γερμανία στην εταιρία για την κοινοποίηση των επίμαχων δεδομένων, που συνελέγησαν από ανοιχτά δίκτυα wi-fi, “κατά λάθος”, όπως υποστηρίζει η Google.
Το ζήτημα, έχει πλήξει σημαντικά το κύρος της εταιρίας, με τις επικρίσεις να πληθαίνουν από αρκετά κράτη, που κάνουν λόγο για παραβίαση της ιδιωτικότητας των πολιτών. Τη σχετική έρευνα διενεργεί ο αρμόδιος επίτροπος του γερμανικού κράτους, που κάλεσε τη Google “να συνεχίσει να βαδίζει στον δρόμο της συνεργασίας και της διαφάνειας”
Εκτός από τα δεδομένα, ο επίτροπος ζητεί από την εταιρία να ενημερώσει τις αρχές και για τη μέθοδο συλλογής τους που ακολουθήθηκε, ενώ από την πλευρά της, η Google αρνήθηκε να παραδώσει τα στοιχεία, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα συνιστούσε παραβίαση της γερμανικής νομοθεσίας για τις τηλεπικοινωνίες. Ο αρμόδιος επίτροπος, πάντως, ξεκαθάρισε, ότι έχει ήδη λάβει το πράσινο φως από τον γενικό εισαγγελέα του Αμβούργου, που διαβεβαίωσε ότι η εταιρεία δε θα αντιμετωπίσει καμία κύρωση.

Σχόλια