Η Google αναθεωρεί την πολιτική προστασίας της προκείμενου να κατευνάσει τις ανησυχίες στην ΕΕ

0

Η Google δήλωσε διατεθειμένη να αναθεωρήσει την πολιτική προστασίας της ιδιωτικής ζωής, προκειμένου να καθησυχάσει τις ανησυχίες ομάδας εργασίας για την προστασία των δεδομένων της ΕΕ.

Σε επιστολή της προς την ομάδα, η Google δήλωσε ότι θα ξανασχεδιάσει τα Web cookies της και θα μειώσει το χρονικό διάστημα τήρησης αρχείων για τους χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Τα cookies είναι μικρά αρχεία που αναγνωρίζουν έναν αναγνώστη κειμένου και χρησιμοποιούνται ευρέως για τον εντοπισμό των συνηθειών πλοήγησης και προτιμήσεων των χρηστών.

Η ομάδα, ανάμεσα σε άλλα ρώτησε την εταιρία, γιατί χρειάζεται να διατηρεί από 18 μέχρι 24 μήνες τα server log, τονίζοντας ότι η πρακτική αυτή δεν είναι σύμφωνη με τους κανόνες προστασίας των προσωπικών δεδομένων της ΕΕ.

Τα server log, τα οποία συμπεριλαμβάνουν το ιστορικό των αναζητήσεων, μπορούν να οδηγήσουν στην αναγνώριση ενός χρήστη και για τον λόγο αυτό συνιστούν προσωπικά δεδομένα.

Η Google απάντησε ότι χρειάζεται τα log για να βελτιώσει τους αλγόριθμους αναζήτησης και να καταπολεμήσει την απάτη και την αποστολή σπαμ e-mail.

Ωστόσο προτίθεται να μετατρέψει τα δεδομένα των χρηστών σε ανώνυμα μετά την πάροδο του δεκαοχτάμηνου.