Η Google αναλαμβάνει δράση κατά της παιδικής πορνογραφίας

0

Την υιοθέτηση λογισμικού προγράμματος για τον εντοπισμό όσων διακινούν υλικό παιδικής πορνογραφίας και εικόνων σεξουαλικής κακοποίησης στο διαδίκτυο ανακοίνωσε η Google.

Η Google δημιούργησε την εν λόγω τεχνολογία για λογαριασμό του Εθνικού Κέντρου Αγνοουμένων και Κακοποιημένων Παιδιών (NCMEC).

Το λογισμικό πρόγραμμα προοριζόταν αρχικώς για τη φραγή της προβολής προστατευόμενων με πνευματικά δικαιώματα βίντεο στη δημοφιλή της υπηρεσίας, YouTube.

Το σύστημα χρησιμοποιεί μια βιβλιοθήκη ψηφιακών «αποτυπωμάτων» μέσω της οποίας ελέγχονται και εντοπίζονται τα αρχεία που περιέχουν υλικό παιδικής πορνογραφίας και κακοποίησης.

Η Google ανακοίνωσε ότι στόχος της συνεργασίας με το Εθνικό Κέντρο Αγνοουμένων και Κακοποιημένων Παιδιών είναι η ανάπτυξη λύσεων για να δυσκολέψουν όσους χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να εκμεταλλεύονται την παιδική αθωότητα.

«Ο καθένας μας ελπίζει ότι κάποτε η δουλειά του θα χρησιμοποιηθεί για κάτι καλό σε αυτόν τον κόσμο. Αυτή η συνεργασία είναι μια μοναδική ευκαιρία για να γίνει η ελπίδα πράξη», δήλωσε ο επιστημονικός ερευνητής της και επικεφαλής της πρωτοβουλίας της Google, Σαμίτ Μπαλούτζα.

Σχόλια