Η Google αναζητά νέους δικηγόρους

0

Το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί κοινό μυστικό καθώς η Google έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό μια επίμονη προσπάθεια συλλογής ευρεσιτεχνιών. Ο γίγαντας των μηχανών αναζήτησης έχασε πρόσφατα τo δικαστικό αγώνα διεκδίκησης 6.000 ευρεσιτεχνιών για κινητές και ασύρματες τεχνολογίες, οι οποίες και κατέληξαν σε άμεσους ανταγωνιστές της ( Apple, Microsoft, RIM, και Sony.)

Η Google διαθέτει συνολικά 701 διπλώματα ευρεσιτεχνίας, ενώ την ίδια στιγμή  η Microsoft  κατοχύρωσε 3.121 ευρεσιτεχνίες μόνο για το προηγούμενο έτος. Αυτός είναι προφανώς ο λόγος που η Google  προσπαθεί να οχυρώσει το προσωπικό της με δικηγόρους διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, και εξειδικευμένους νομικούς σύμβουλους . Στη σελίδα αγγελιών της εταιρίας προκηρύσσονται πολλές νέες θέσεις εργασίας για νομικούς, στις οποίες απαιτείται εξειδίκευση σε θέματα ευρεσιτεχνιών.

Επειδή η Google διαθέτει, σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της, μικρό αριθμό ευρεσιτεχνιών θα εξακολουθήσει σύμφωνα με τους ειδικούς να είναι ευάλωτη σε μηνύσεις «πατέντας».
 

                                                Λίστα αγγελιών της Google – Νομικά επαγγέλματα 

                                                                              

Σχόλια