Η Google ανοίγει τα αρχεία της στην Viacom

0

Με απόφαση ομοσπονδιακού δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών η μηχανή αναζήτησης Google υποχρεώνεται να παραδώσει στην εταιρεία Viacom πλήρη αρχεία για όλα τα βίντεό του YouTube, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων των χρηστών και διευθύνσεων IP.
Η Viacom είχε καταθέσει κατά της Google μήνυση ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, υποστηρίζοντας ότι η ιστοσελίδα κερδίζει χρήματα επιτρέποντας το ανέβασμα βίντεο που αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία.
Από την πλευρά της η εταιρεία τηλεπικοινωνιών θα χρησιμοποιείσαι τις πληροφορίες για να εξακριβώσει πόσο ακριβώς υλικό προστατευμένο με πνευματικά δικαιώματα υπάρχει στο YouTube. Το 2007 η Viacom υπολόγιζε ότι βρίσκονται στο YouTube περίπου 160.000 παράνομα ανεβασμένα βίντεο.
Η Google υποστήριξε ότι η παράδοση των δεδομένων αποτελεί παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των χρηστών, αλλά ο δικαστής αποφάσισε υπέρ της Viacom. Η εταιρεία Google θα παραδώσει επίσης και στοιχεία για όλα τα βίντεο που έχει «κατεβάσει» από τις σελίδες για οποιοδήποτε λόγο.
Πάντως η εταιρεία δεν κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στον κώδικα για την μηχανή αναζήτησης της Google, το οποίο υποστήριζε ότι αυτό θα έθετε σε κίνδυνο την επιχειρηματική του δράση.
Η Google ανακοίνωσε ότι για την προστασία των χρηστών της σελίδας, θα απαλείψει τα προσωπικά στοιχεία τους πριν παραδώσει τα στοιχεία στην Viacom.

Σχόλια