Η Google αποκαλύπτει την ύπαρξη νέας μεθόδου hacking

0

Δεν προκαλεί εντύπωση το αποτέλεσμα μίας πρόσφατης δημοσκόπησης στις Η.Π.Α, στην οποία αποκαλύπτεται ότι οι Αμερικανοί πολίτες ανησυχούν περισσότερο για τους ηλεκτρονικούς τους λογαριασμούς και τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτούς, παρά για την ασφάλεια της ιδιοκτησίας τους.

Μία από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους άντλησης στοιχείων για τα δεδομένα που περιέχονται σε κάποιο ηλεκτρονικό λογαριασμό, αποτελεί η μαζική προσβολή, στην οποία περιλαμβάνεται μια αυτοματοποιημένη διαδικασία προσβολής του λογισμικού των χρηστών, προκαλώντας την αποστολή αμέτρητων μηνυμάτων ανεπιθύμητης αλληλογραφίας. Σε κάποιες περιπτώσεις, στόχος των επιθέσεων υπήρξαν πολιτικά ιδρύματα, πανεπιστήμια, κυβερνήσεις και εταιρείες.

Ωστόσο, πλέον υπάρχει και μια άλλη μία μέθοδος προσβολής του λειτουργικού συστήματος των χρηστών, που ονομάστηκε από τη Google ως “εγχειρίδιο πειρατείας.” Αυτό που τη διαφοροποιεί από τις άλλες μεθόδους είναι το γεγονός, ότι οι επιθέσεις αυτές είναι προσωπικές, χρονοβόρες, και πραγματοποιούνται μέσω διείσδυσης σε λογαριασμούς ατόμων, με τελικό στόχο τον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Η Google επισημαίνει ότι τέτοιες επιθέσεις είναι σπάνιες, ωστόσο μπορούν να αποδειχθούν καταστροφικές, αν εκτιμηθεί η ποιότητα των πληροφοριών στα οποία επιχειρείται η πρόσβαση.

Σχόλια