Η Google αποκρούει τις κατηγορίες της Viacom με την κατάθεση υπομνήματος

0

Η αγωγή της Viacom σε βάρος της Google απειλεί τον τρόπο, με τον οποίο εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο ανταλλάζουν πληροφορίες μέσω του Διαδίκτυου, υποστήριξε η Google σε υπόμνημα της που κατέθεσε ενώπιον Δικαστηρίου της Ν. Υόρκης.

Η Viacom ιδιοκτήτρια των εταιριών MTV, VH1, Nickelodeon και Comedy Central, κατέθεσε αγωγή σε βάρος της Google κατηγορώντας την για την προσβολή των πνευματικών της δικαιωμάτων και ζητώντας την αφαίρεση περισσότερων από 100,000 βίντεο από την υπηρεσία ανταλλαγής βίντεοYouTube.

Ο αμερικάνικος νόμος του 1998 προστατεύει τις εταιρίες του Διαδικτύου που «φιλοξενούν» υλικό που έχει σταλεί από χρήστες, από αγωγές για την προσβολή των πνευματικών δικαιωμάτων , με την προϋπόθεση ότι, μόλις ειδοποιηθούν, αφαιρούν άμεσα το επίμαχο υλικό.

Η Viacom υποστηρίζει ότι η προαναφερόμενη διάταξη δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται στην περίπτωση της Google, λόγω της μορφής του υλικού (βίντεο)που προστατεύεται με κοπιράιτ.

Η Google από την πλευρά της υποστηρίζει ότι έχει πράξει περισσότερα από όσα απαιτεί ο νόμος, περιορίζοντας την διάρκεια των βίντεο που ανταλλάσσονται στα 10 λεπτά και χρησιμοποιώντας μια μαθηματική διαδικασία για την αναγνώριση των βίντεο που οι κάτοχοι των πνευματικών δικαιωμάτων επιθυμούν να αποσυρθούν.

Σχόλια