Η Google έχασε το δικαίωμα χρήσης του ονόματος GMail στην ΕΕ

0

Η γνωστή εταιρία του Διαδικτύου Google δεν κατόρθωσε να κατοχυρώσει το δικαίωμα για την χρήση του όρου “”Gmail”” στην υπηρεσία μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προσφέρει στην αγορά της ΕΕ.

Το Γραφείο για την Εναρμόνιση της Εσωτερικής Αγοράς (OHIM), όργανο που είναι αρμόδιο για τα εμπορικά σήματα της ΕΕ, απέρριψε την έφεση της Google στην σφοδρή διαμάχη με τον γερμανό βιομήχανο Daniel Giersch.

Ο Giersch κατοχύρωσε την ονομασία “”Gmail”” πριν από έξι χρόνια για την υπηρεσία ταχείας αποστολής επιστολών, η οποία προσφέρεται ως εναλλακτική λύση της υπηρεσίας των γερμανικών ταχυδρομείων. Η Google χρησιμοποίησε για πρώτη φορά την ονομασία αυτή στην υπηρεσία e-mail το 2004.

Την περασμένη χρονιά Ανώτατο Δικαστήριο του Αμβούργου δικαίωσε τον Giersch, υιοθετώντας τις αποφάσεις πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων δικαστηρίων που αποφάνθηκαν υπέρ της χρήσης της ονομασίας “”Gmail”” από τον γερμανό επιχειρηματία.

Μετά από τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης από το Γραφείο για την Εναρμόνιση της Εσωτερικής Αγοράς, ο Giersch δήλωσε ότι θα καταθέσει αγωγές για την προστασία της ονομασίας “”Gmail”” ενώπιον των Δικαστηρίων της Ελβετίας, της Νορβηγίας και του Μονάχου.

Σχόλια