Η Google κατέθεσε στο Δικαστήριο τους λόγους άρνησης της για παράδοση στοιχείων από την μηχανή αναζήτησης

0

Η εταιρία Google κατέθεσε και γραπτώς στο Δικαστήριο τους λόγους που την οδήγησαν στην άρνηση της να παραδώσει στοιχεία από την μηχανή αναζήτησης της που αφορούν τις ιστοσελίδες που επισκέπτονται οι χρήστες Διαδικτύου, στο αμερικάνικο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Η Google υποστήριξε ότι η παράδοση των άνω στοιχείων θα κλονίσει την εμπιστοσύνη των χρηστών στην ιστοσελίδα , όσον αφορά το ζήτημα της προστασίας του απορρήτου της ιδιωτικής ζωής ενώ ενδέχεται να οδηγήσει και σε αποκάλυψη εμπορικών της μυστικών.

Στο δικόγραφο που κατέθεσε η εταιρία, ισχυρίστηκε ακόμη ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν κατόρθωσε να αποδείξει πως τα στοιχεία από την μηχανή αναζήτησης που της ζητήθηκαν να παραδώσει, θα βοηθήσουν το Υπουργείο για την υπεράσπιση της συνταγματικότητας νόμου στο Ανώτατο Δικαστήριο, που αφορά την προστασία των ανήλικων από την πορνογραφία στο Διαδίκτυο.

Στο πλευρό της εταιρίας έχουν ταχθεί πολλές ενώσεις για τα κοινωνικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, ενώ αντίθετα ακτιβιστές και ενώσεις για την προστασία του παιδιού υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση πρέπει να υποστηρίξει το αίτημά της ούτως ώστε να επιτευχθεί ο σκοπός της .

Σχόλια