Η Google προειδοποιεί τους χρήστες της για «κρατικές» κυβερνοεπιθέσεις

0

Τον περασμένο Ιούνιο η Google ξεκίνησε την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους χρήστες της, σύμφωνα με τα οποία οι λογαριασμοί τους ενδέχεται να γίνουν στόχος επιθέσεων από «κρατικής προέλευσης χάκερς». Εχθές απεστάλησαν χιλιάδες ακόμα μηνύματα με σκοπό να προστατευτούν οι χρήστες από τέτοιου είδους επιθέσεις.

Σύμφωνα με τον διευθυντή ομάδας ασφάλειας πληροφοριών της Google, Mike Wiacek, έχει παρατηρηθεί αύξηση κυβερνοεπιθέσεων που υποκινούνται κυρίως από χώρες της Μέσης Ανατολής, χωρίς ωστόσο να τις κατονομάσει. Πολλοί χρήστες, ανάμεσα στους οποίους αμερικανοί δημοσιογράφοι και εμπειρογνώμονες για θέματα εξωτερικής πολιτικής, έχουν ήδη λάβει το προειδοποιητικό μήνυμα.

Σύμφωνα με τη Google, τα προειδοποιητικά μηνύματα, συνέβαλαν στο να γίνουν γνωστές πολλές χιλιάδες περιπτώσεων κυβερνοεπιθέσεων, επιτρέποντας έτσι τη συγκέντρωση νέων στοιχείων για τις μεθόδους επίθεσης και τις ομάδες που τις υποκινούν.

Την περασμένη εβδομάδα και αμερικανικές τράπεζες «χτυπήθηκαν» από χάκερς, οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με χώρες τις Μέσης Ανατολής. Μετά την αύξηση της σχετικής δραστηριότητας, η Google συστήνει στους χρήστες της και ιδιαίτερα σε όσους έλαβαν τα σχετικά προειδοποιητικά μηνύματα, να αλλάζουν συχνά τους κωδικούς τους και να επιτρέπουν τον από μέρους της έλεγχο ταυτότητας.