Η Google στο στόχαστρο της Ιταλικής Οικονομικής αστυνομίας

0

Η ιταλική οικονομική αστυνομία, μετά τη διενέργεια σχετικής έρευνας, διαπίστωσε ότι η θυγατρική εταιρεία της Google στην Ιταλία, η Google Italia, είχε αποκρύψει συνολικά από το ιταλικό δημόσιο για την περίοδο από το 2002 έως το 2006 έσοδα συνολικού ύψους 240 εκ. ευρώ ενώ επιπλέον, αποδείχθηκε ότι οφείλει 96 εκ. ευρώ λόγω μη καταβολής ΦΠΑ.

Εκπρόσωποι της εταιρείας, από την πλευρά τους, δήλωσαν ότι σέβονται την ιταλική νομοθεσία ενώ τόνισαν ότι θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τις αρχές της χώρας και να απαντούν σε κάθε ερώτημα που θα ανακύψει κατά τη διάρκεια των ελέγχων.

Να σημειωθεί ότι η έρευνα διεξάγεται για το σύνολο των επιχειρήσεων που εντάσσονται στον τεχνολογικό τομέα και δραστηριοποιούνται στην Ιταλία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν επωφεληθεί από «κενά» της εσωτερικής και διεθνούς νομοθεσίας, όπως η Google, μεταφέροντας τα έσοδα από την επιχειρηματική τους δραστηριότητα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, επωφελούμενες από τη χαμηλή φορολογία.

Τέλος, να τονιστεί ότι οι ιταλικές αρχές, το τελευταίο διάστημα, έχουν εντείνει τους φορολογικούς ελέγχους στο πλαίσιο της κυβερνητικής προσπάθειας να περιοριστεί το χρέος της χώρας.

Σχόλια