Η Ιαπωνία σκληραίνει τη στάση της απέναντι στην παιδική πορνογραφία

0

Νέα έκθεση της αστυνομίας της Ιαπωνίας αναφέρει ότι ελήφθησαν μέτρα κατά 300 υποθέσεων παδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο και αλλού το πρώτο εξάμηνο του 2008, το οποίο σηματοδοτεί αύξηση 17% σε σχέση με την ίδια περίοδο το περασμένο έτος.
Σύμφωνα με την αστυνομία η εν λόγω διαπίστωση είναι ενδεικτική τόσο της μεγαλύτερης ευαισθητοποίησης του κοινού όσο και της συνεχιζόμενης αύξησης των κρουσμάτων παιδικής πορνογραφίας στη χώρα.
Η έκθεση δόθηκε στη δημοσιότητα σε μια περίοδο που οι βουλευτές επανεξετάζουν το ενδεχόμενο ποινικοποίησης της κατοχής πορογραφικού υλικού. Επί του παρόντος στην Ιαπωνία διώκεται ποινικά μόνο η παραγωγή και η διανομή αυτού του υλικού.
Ο αριθμός λήψης ποινικών και πειθαρχικών μέτρων το πρώτο εξάμηνο του 2008 τριπλασιάστηκε ενώ το 40% των υποθέσεων σχετιζόταν με το διαδίκτυο.
“Ενισχύουμε συνεχώς τα μέτρα για την πάταξη της παιδικής πορνογραφίας, η οποία όμως διαδίδεται και αντιγράφεται πολύ γρήγορα μέσω του διαδικτύου”, τόνισε ο επικεφαλής της Εθνικής Αστυνομικής Υπηρεσίας της Ιαπωνίας.
Να σημειωθεί ότι η Ιαπωνία και η Ρωσία είναι οι μόνες δύο χώρες του Ομίλου των Οκτώ πλέον ανεπτυγμένων κρατών που δεν έχουν ακόμα ποινικοποιήσει την κατοχή πορνογραφικού υλικού.

Σχόλια