Η IBM ζήτησε από το Δικαστήριο να απορρίψει την αγωγή της SCO που αφορά κωδικό λογισμικού της Linux

0

Η εταιρία IBM ζήτησε από Δικαστήριο των ΗΠΑ να απορρίψει την αγωγή της εταιρίας SCO, υποστηρίζοντας ότι δεν κατόρθωσε να αποδείξει την προσβολή της πνευματικής της ιδιοκτησίας, με την δωρεά κωδικού λογισμικού στο λειτουργικό σύστημα Linux.

Η SCO υποστήριξε στην αγωγή που κατέθεσε σε βάρος της IBM πρίν από τέσσερα χρόνια, ότι η IBM πήρε τον απόρρητο κωδικό πηγής από το Σύστημα V της UNIX και τον παρέδωσε στην Linux και διεκδικεί ως αποζημίωση το ποσό των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η IBM από την πλευρά της υποστηρίζει ότι οι κωδικοί που παραχώρησε και παραχωρεί, προέρχονται από την δική της δουλειά ή από πηγές άλλες, εκτός της SCO.

Τον Ιούνιο ο Δικαστής Wells κρίνοντας ότι η SCO δεν κατόρθωσε να συμμορφωθεί με την απόφαση του Δικαστηρίου να υποδείξει στην IBM ποιός από τους κωδικούς που χρησιμοποιεί η Linux, προσβάλλει την πνευματική της ιδιοκτησία, απέρριψε μεγάλο μέρος των ισχυρισμών της SCO.

Η SCO κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης αυτής του Δικαστή Wells, ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης έχει προσδιοριστεί για τις 7 Φεβρουαρίου 2007.

Σχόλια