Η ICANN αποφασίζει για τον διαχειριστή της κατάληξης .net

0

Η Διαδικτυακή Επιτροπή Απόδοσης Ονομάτων και Αριθμών (ICANN) αναμένεται να αποφασίσει τις επόμενες εβδομάδες για την εταιρία που θα αναλάβει τη διαχείριση της κατάληξης .net στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις.

Η συγκεκριμένη κατάληξη είναι η 4η μεγαλύτερη στον κόσμο. Περίπου το 30% του ηλεκτρονικού εμπορίου και 150 δισεκατομμύρια ηλεκτρονικά μηνύματα το χρόνο «κυκλοφορούν» μέσω του .net, το οποίο φιλοξενεί επίσης 4,9 εκατομμύρια κατοχυρωμένες ιστοσελίδες. Τα πρωτεία φυσικά ανήκουν στην κατάληξη .com.

Προς το παρόν τη διαχείριση του .net έχει αναλάβει η εταιρία VeriSign, βάσει συμβολαίου με την ICANN. Ωστόσο, θεωρείται ως η πιο σημαντική απόφαση της ICANN, καθώς ο νέος διαχειριστής, εκτός από τα 30 εκατ. δολάρια που θα παίρνει το χρόνο, θα έχει και τεράστια ευθύνη, αφού σε περίπτωση μη σωστής λειτουργία του .net, ιστοσελίδες όπως αυτή της Amazon, δεν θα λειτουργούν.

Χαρακτηριστικό της σπουδαιότητας της απόφασης είναι το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος της Microsoft, έστειλε επιστολή στον Υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, εφιστώντας την προσοχή του στην επιλογή της ICANN και στην υποχρέωσή του να την εγκρίνει, προτού ο νέος διαχειριστής αναλάβει καθήκοντα.

Σχόλια