Η ICANN ενέκρινε την κατάληξη .tel

0

Η Διαδικτυακή Επιτροπή Απόδοσης Ονομάτων και Αριθμών (ICANN) ενέκρινε την κατάληξη ονόματος χώρου .tel, η οποία θα αφορά ιστοσελίδες με δεδομένα επικοινωνίας διαφόρων χρηστών και εταιριών. Κάθε εταιρία ή χρήστης που θα έχει καταχωρίσει ένα όνομα χώρου, θα μπορεί να ορίζει τα στοιχεία επικοινωνίας που επιθυμεί ο ίδιος, όπως για παράδειγμα το τηλέφωνο ή το e-mail του, και τα οποία θα είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε τρίτο μέσα από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Θα πρόκειται, δηλαδή, για ιστοχώρους με διευθύνσεις και τηλέφωνα καθορισμένα από το χρήστη, στα οποία θα έχει πρόσβαση οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να επικοινωνήσει με τον κάτοχο του domain name.

Η εταιρία Telnic, η οποία και υπέβαλε την αίτηση προς έγκριση στην ICANN, ανέλαβε την τήρηση του μητρώου της κατάληξης .tel και αναμένεται να είναι σε θέση καταχώρισης των ονομάτων από το τέλος του επόμενου έτους.

Όσον αφορά το ζήτημα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, δε θα υπάρξει πρόβλημα, σύμφωνα με την εταιρία, καθώς ο ίδιος ο κάτοχος του domain name θα καθορίζει ποια στοιχεία επιθυμεί να δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα του.

Η εν λόγω έγκριση αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των νέων TLD, ενώ ακόμα αρκετές αιτήσεις αναμένουν την απόφαση της Επιτροπής. Σημειώνεται ότι το αντίτιμο για την υποβολή και την εξέταση της αίτησης είναι 45.000 δολάρια.

Σχόλια