Η Intertainer στρέφεται δικαστικά κατά των εταιριών Apple, Google και Napster

0

Αγωγή σε βάρος των εταιριών Apple, Google και Napster κατέθεσε η αμερικάνικη εταιρία Intertainer, υποστηρίζοντας ότι αυτές προσβάλλουν έναν τίτλο ευρεσιτεχνίας της που καλύπτει την εμπορική διανομή των ηχητικών αρχείων και των αρχείων βίντεο στο Διαδίκτυο.

Η εταιρία Intertainer που ιδρύθηκε το 1996, ανέπτυξε την τεχνολογία που σχετίζεται με την κατά παραγγελία διανομή ταινιών μέσω του τηλεφώνου που υπήρξε ο πρόδρομος της ιδέας της λεγόμενης «κατά παραγγελίας ψυχαγωγίας» μέσω των ειδικών πλατφόρμων του Διαδικτύου.

Στα τέλη του 2002 η εταιρία σταμάτησε να παρέχει τις υπηρεσίες της, καθώς υπέκυψε στον αδυσώπητο ανταγωνισμό της εταιρίας του Διαδικτύου, Movielink, που υποστηρίζεται από πέντε μεγάλα στούντιο του Χόλυγουντ, συμπεριλαμβανομένων των Sony, Universal και Warner Brothers.

Η Intertainer κατέθεσε αγωγή σε βάρος της Movielink και των λοιπών στούντιο κινηματογραφικών ταινιών, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα το αμερικάνικο Υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκίνησε την διεξαγωγή έρευνας για παραβιάσεις της νομοθεσίας αντιτράστ.

Τον περασμένο Μάρτιο, οι Intertainer και Movielink κατήρτισαν συμφωνία συμβιβασμού, ωστόσο η Intertainer δήλωσε ότι θα διεκδικήσει δικαστικά τις αξιώσεις που απορρέουν από την προσβολή του επίμαχου τίτλου ευρεσιτεχνίας.

Σχόλια