Η κατασκευάστρια ψηφιακών συσκευών ανάγνωσης Spring Design στρέφεται δικαστικά κατά του ηλεκτρονικού βιβλιοπωλείου Barnes & Noble

0

Μία ακόμα δικαστική διαμάχη στο πεδίο των ευρεσιτεχνιών που εφαρμόζονται σε προηγμένες ψηφιακές συσκευές ξέσπασε χθες στις ΗΠΑ. Η εταιρία Spring Design, που κατασκευάζει ψηφιακούς αναγνώστες, ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αγωγή κατά της Barnes & Noble Inc.
Σε αυτή υποστηρίζει πως το Nook reader –η συσκευή που πρόσφατα λανσάρισε στην αγορά το γνωστό βιβλιοπωλείο– έχει παρανόμως αντιγράψει το σχέδιο με τη διπλή οθόνη που ανέπτυξε η Spring Design και το οποίο είχαν συζητήσει οι δύο εταιρίες στο πλαίσιο επαφών για πιθανή συνεργασία. Η συνεργασία αυτή τελικά δεν υλοποιήθηκε αλλά η Barnes & Noble χρησιμοποίησε την πατέντα της Spring Design, όπως καταγγέλλει η τελευταία, για να ανταγωνιστεί με μεγαλύτερη επιτυχία το Kindle της Amazon.com (πρόκειται για την πλέον διαδεδομένη συσκευή ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων). «Δείξαμε το σχέδιο του Alex e-book στην Barnes & Noble καλή τη πίστει, προσβλέποντας σε συνεργασία που θα απέφερε ένα ανώτερης ποιότητας μηχάνημα ανάγνωσης ψηφιακών βιβλίων με διπλή οθόνη», σχολίασε ο Έρικ Κμίεκ, αντιπρόεδρος της Spring Design. Πλέον η εταιρία θα επιχειρήσει να προωθήσει τη δική της λύση στον τομέα των ψηφιακών αναγνωστών (e-readers) –τον Alex eReader– τον Ιανουάριο.
Εκπρόσωπος της Barnes & Noble δήλωσε ότι η εταιρία δεν σκοπεύει να απαντήσει στις κατηγορίες.

Σχόλια