Η Κίνα απαγορεύει διαφήμιση της Nike

0

Η Κίνα απαγόρευσε τη μετάδοση τηλεοπτικής διαφήμισης της εταιρίας αθλητικών ειδών Nike, όπου παρουσιάζεται ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας LeBron James σε μάχη με ένα κινεζικό καρτούν kung fu. Συγκεκριμένα, η διαφήμιση, η οποία μεταδόθηκε τόσο στην κρατική τηλεόραση της χώρας, όσο και σε τοπικά κανάλια, εμφανίζει τον James να νικά το καρτούν, ενώ παράλληλα εμφανίζονται δύο κοπέλες με παραδοσιακές κινεζικές φορεσιές, και ένα ζευγάρι δράκων, που θεωρείται ιερό σύμβολο του κινεζικού πολιτισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Ραδιοτηλεόρασης, η διαφήμιση παραβιάζει τη νομοθεσία που ορίζει ότι όλες οι διαφημίσεις πρέπει να σέβονται τον κινεζικό πολιτισμό και να μην προσβάλουν την εθνική αξιοπρέπεια. Πάντως, εκπρόσωπος της Nike δήλωσε ότι η απόφαση της κυβέρνησης θα γίνει σεβαστή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ρυθμιστική Αρχή της τηλεόρασης στην Κίνα, έχει απαγορεύσει από τον περασμένο Μάιο τη χρήση αγγλικών λέξεων στην τηλεόραση, καθώς και προγραμμάτων που προωθούν την δυτική πολιτική και ιδεολογία.

Σχόλια