Η Κίνα απαγορεύει την ίδρυση νέων Ίντερνετ καφέ κατά την διάρκεια του 2007

0

Η Κίνα δεν θα παραχωρήσει άλλες άδειες για την ίδρυση νέων Ίντερνετ καφέ κατά την διάρκεια του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Κυβέρνησης.

Τα Ίντερνετ καφέ είναι εξαιρετικά δημοφιλή στην Κίνα, ενώ οι πελάτες τους ξοδεύουν ατελείωτες ώρες παίζοντας online παιχνίδια.

Διοικητικοί ελεγκτές θα ερευνήσουν κατά πόσο οι ιδιοκτήτες των Ίντερνετ καφέ τηρούν τους όρους της άδειας λειτουργίας τους ή δεν καταχωρούν λόγου χάρη, σε ειδικά αρχεία τα ονόματα των πελατών τους.

Η Κίνα που διαθέτει τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό χρηστών Διαδικτύου στον κόσμο, παρότι ενθαρρύνει την χρήση του Διαδικτύου στον τομέα των επιχειρήσεων και της εκπαίδευσης, ανησυχεί για την πρόσβαση σε υλικό που χαρακτηρίζεται ως επιβλαβές για τους νέους και τα παιδιά της, όπως τα βίαια βιντεοπαιχνίδια, οι πορνογραφικές εικόνες και τα βίντεο, οι ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων.

Παράλληλα η Κυβέρνηση προσπαθεί να εμποδίσει και την πρόσβαση των χρηστών του Διαδικτύου σε περιεχόμενο που χαρακτηρίζεται ως «σκοτεινό» και «ανατρεπτικό».