Η Κίνα δεσμεύτηκε για την καταπολέμηση της πειρατείας λογισμικού υπολογιστών

0

Υπό την πίεση της Microsoft, η Κυβέρνηση της Κίνας και οι κινέζικες εταιρίες κατασκευής υπολογιστών δεσμεύτηκαν να καταπολεμήσουν το φαινόμενο της πειρατείας του λογισμικού υπολογιστών που μαστίζει στην χώρα.

Οι σχετικές δηλώσεις πραγματοποιήθηκαν ενόψει του προγραμματισμένου δείπνου του Κινέζου Προέδρου Hu Jintao με τον Προέδρου της Microsoft, Bill Gates στην οικία του τελευταίου.

Η Lenovo που αποτελεί την μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής υπολογιστών στην Κίνα, δήλωσε ότι θα εφαρμόσει επιθετικό πρόγραμμα προ-εγκατάστασης των Windows στους υπολογιστές που πωλεί.

Στην Κίνα οι συναλλακτικές συνήθειες επέβαλαν την πώληση των υπολογιστών χωρίς λειτουργικό λογισμικό, ενώ μόλις τον περασμένο μήνα η Κυβέρνηση υποχρέωσε τις εταιρίες κατασκευής υπολογιστών να πωλούν τους υπολογιστές με προ-εγκατεστημένο το λειτουργικό λογισμικό, ενθαρρύνοντας τις συνεργασίες με τις εταιρίες λογισμικού. Ανταγωνιστές της Lenovo, όπως η Founder Technology, η Tsinghua Tongfang και η TCL Group προχώρησαν ήδη στην υπογραφή συμφωνιών συνεργασίας με τη Microsoft.

Σχόλια