Η Κίνα διαψεύδει τα περί κυβερνοεπιθέσεων στις ΗΠΑ

0

Η κινεζική ηγεσία απέρριψε τις κατηγορίες που εξαπέλυσαν δύο Αμερικανοί γερουσιαστές για εισβολή χάκερ από την Κίνα σε κυβερνητικούς υπολογιστές με ευαίσθητα αρχεία.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών σε συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι μια αναπτυσσόμενη χώρα όπως η Κίνα δε διαθέτει την τεχνογνωσία για να εξαπολύσει τέτοιες επιθέσεις: «Υπάρχει καμία απόδειξη; Έχουμε εμείς αυτήν την προηγμένη τεχνολογία; Ούτε εγώ δεν το πιστεύω αυτό», πρόσθεσε ο Κιν Γκανγκ.
Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής της Βιρτζίνια Φρανκ Γουλφ κατήγγειλε ότι τέσσερις από τους υπολογιστές του γραφείου του στην Ουάσινγκτον δέχτηκαν επίθεση το 2006.
Ο Ρεπουμπλικάνος εκπρόσωπος του Νιου Τζέρσι Κρις Σμιθ, μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε ότι οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση σε δύο υπολογιστές της υποεπιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα το Δεκέμβριο του 2006 και τον Μάρτιο του 2007.
Και οι δύο γερουσιαστές, οι οποίοι είναι εδώ και χρόνια γνωστοί επικριτές της κινεζικής πολιτικής στα ανθρώπινα δικαιώματα, κατήγγειλαν ότι οι υπολογιστές περιείχαν πληροφορίες για τους πολιτικούς αντιφρονούντες στην Κίνα.
Ο Κιν Γκανγκ διευκρίνισε ότι η Κίνα έχει κατ’ επανάληψη διαψεύσει ότι η κυβέρνηση υποκινεί επιθέσεις κατά υπολογιστών στο εξωτερικό και τόνισε ότι η χώρα είναι επίσης ένα από τα θύματα του κυβερνοεγκλήματος.
«Θα ήθελα να προτείνω σε ορισμένους ανθρώπους στις ΗΠΑ να σταματήσουν να συμπεριφέρονται παρανοϊκά. Θα έπρεπε να συνεισφέρουν με τις πράξεις τους στη δημιουργία αμοιβαίας κατανόησης, εμπιστοσύνης και φιλίας μεταξύ των δύο λαών», κατέληξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας.
Τον περασμένο μήνα, το Πεντάγωνο παραδέχτηκε ότι το τεράστιο υπολογιστικό του δίκτυο δέχεται απόπειρες επίθεσης 300 εκατομμύρια φορές την ημέρα.
Δημοσιεύματα στον δυτικό Τύπο αλλά και επίσημες ανακοινώσεις τον τελευταίο χρόνο κατηγορούν την Κίνα για κυβερνοεπιθέσεις σε Ουάσινγκτον, Λονδίνο, Παρίσι και Βερολίνο, μεταξύ άλλων.