Η Κομισιόν ελέγχει την Microsoft για την τήρηση των αποφάσεών της

0

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επικοινωνία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με ανταγωνιστικές της Microsoft εταιρίες, ώστε να διαπιστωθεί αν ο αμερικανικός κολοσσός έχει συμμορφωθεί ή όχι με τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην εταιρία από την Κομισιόν τον Μάρτιο του 2004.

Πριν ένα χρόνο η Κομισιόν είχε επιβάλει στην Microsoft πρόστιμο ύψους 497 εκατομμυρίων ευρώ, επειδή, όπως έκρινε, η εταιρία έχει καταχραστεί τη μονοπωλιακή της θέση στην αγορά σε βάρος των ανταγωνιστών της. Παράλληλα, την υποχρέωσε να διαθέσει στην ευρωπαϊκή αγορά μια νέα έκδοση των Windows χωρίς το πρόγραμμα πολυμέσων Media Player, όπως επίσης και να αποκαλύψει στις ανταγωνιστικές εταιρίες ορισμένα τεχνικά ζητήματα, ώστε τα προγράμματά τους να λειτουργούν ομαλά στο περιβάλλον των Windows.

Σε περίπτωση που κριθεί ότι η Microsoft δεν έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις της, η Κομισιόν θα αποφασίσει αν πρόκειται να επιβληθεί και νέο πρόστιμο στην εταιρία, ίσο με το 5% του ημερήσιου τζίρου της. Πάντως, η Microsoft υποστηρίζει ότι εργάζεται προς την κατεύθυνση της πλήρους συμμόρφωσης προς τις κυρώσεις της ΕΕ.

Σχόλια