Η Lush σε δικαστική διαμάχη για παραβίαση εμπορικού σήματος από την Amazon

0

Για πρακτικές ¨πειρατικού καπιταλισμού” στο χώρο του λιανεμπορίου κατηγορεί την Amazon, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η εταιρεία Lush που δραστηριοποιείται στα “ηθικά καλλυντικά”. Η Lush eίναι μια μικρή εταιρεία καλλυντικών με πολύ έντονη ευαισθησία και ηθική στάση σε ζητήματα περιβάλλοντος, δοκιμών σε ζώα ή φιλανθρωπικές δραστηριότητες.

Ο συνιδρυτής της εταιρείας, Mark Constantine, όντας ιδιαίτερα επικριτικός στον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιείται η Amazon, δεν έδωσε τη συγκατάθεσή του στην πώληση προιόντων της εταιρείας μέσω του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου. Ωστόσο, όταν οι επισκέπτες στην ιστοσελίδα της Amazon πληκτρολογούσαν το όνομα της εταιρείας Lush η αναζήτηση τους έδινε αποτελέσματα με εναλλακτικά προιόντα καλλυντικών, τα οποία τους πρότεινε να αγοράσουν η Amazon.

Τώρα η Lush οδηγεί την Amazon στα δικαστήρια με την κατηγορία της παραβίασης τπυ εμπορικού της σήματος. Η υπόθεση πρόκειται να εκδικαστεί στις αρχές του επόμενου χρόνου και στην περίπτωση κατά την οποία η Lush δικαιωθεί αυτό θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Η υπόθεση, σύμφωνα με νομικούς παρουσιάζει ομοιότητες με περίπτωση διαμάχης που είχε προκύψει όταν η Marks & Spencer χρησιμοποιούσε τον όρο “Interflora” μέσω των Google AdWords, προκειμένου να παράγει αποτελέσματα για τις δικές της υπηρεσίες, παραβιάζοντας το γνωστό εμπορικό σήμα του δικτύου παράδοσης λουλουδιών.

 

Σχόλια