Η Microsoft ανακρούει πρύμναν για τις εφόδους των ρωσικών αρχών κατά της πειρατείας

0

Μετά τις διεθνείς αντιδράσεις που προκάλεσε η είδηση, σύμφωνα με την οποία η Microsoft υποστηρίζει νομικά τις ρωσικές αρχές σε υποθέσεις που αφορούν τις εφόδους που πραγματοποιεί επιλεκτικά κατά αντικαθεστωτικών, με πρόφαση την εκστρατεία κατά της διαδικτυακής πειρατείας, ο αμερικανικός διαδικτυακός κολοσσός ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέπει στο μέλλον την εμπλοκή των δικηγόρων της σε παρόμοιες περιπτώσεις.
Η πρακτική που υιοθετούν οι ρωσικές αρχές στοχεύει κατά μη κυβερνητικών οργανώσεων για την προστασία του περιβάλλοντος ή την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι έφοδοι πραγματοποιούνται από τις αρχές που στη συνέχεια κατάσχουν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές προκειμένου, όπως ισχυρίζονται, να ερευνήσουν την τυχόν ύπαρξη πειρατικού λογισμικού.
“Η Microsoft θα φροντίσει να μην παρέχεται στο μέλλον νομική υποστήριξη σε έρευνες για την πειρατεία που γίνονται με πολιτικά κίνητρα, ενώ παράλληλα, θα παράσχει και άδειες λογισμικών ευρέως φάσματος σε μη κυβερνητικές οργανώσεις που λειτουργούν στη χώρα”, ανακοινώθηκε από την εταιρεία.

Σχόλια