Η Microsoft αναμένει την απόφαση του Ευρ. Πρωτοδικείου

0

Η Microsoft, μετά την ευνοϊκή απόφαση Αμερικανικού Δικαστηρίου, αναμένει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Πρωτοδικείου που εδρεύει στο Λουξεμβούργο, ύστερα από προσφυγή της κατά απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία υποχρεώνεται να αφαιρέσει το πρόγραμμα Media Player από το λειτουργικό σύστημα των Windows, λόγω καταχρηστικής εκμετάλλευσης της κυριαρχίας της στην αγορά.

Το Αμερικανικό Δικαστήριο στην Ουάσιγκτον δικαίωσε την Microsoft αποφαινόμενο ότι η εταιρία άλλαξε μεν επιχειρηματική συμπεριφορά, χωρίς ωστόσο να αποτελεί κατάχρηση του μονοπωλιακού της χαρακτήρα.

Παράγοντες της εταιρίας ελπίζουν τώρα σε μία παρόμοια απόφαση του Ευρωπαϊκού Πρωτοδικείου που θα τους δικαιώνει και θα λαμβάνει υπόψη του την απόφαση του Αμερικανικού Δικαστηρίου.

Παραδέχονται όμως ότι τα δύο Δικαστήρια ακολουθούν διαφορετικές διαδικασίες, ερμηνεύουν και εφαρμόζουν διαφορετικούς νόμους και αντιμετωπίζουν διαφορετικές υποθέσεις στη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς οι παραβάσεις της εταιρίας ήταν διαφορετικές στην Αμερική και στην Ευρώπη.

Η Microsoft υποστηρίζει ότι σε περίπτωση που υποχρεωθεί να εκτελέσει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα πληγεί ανεπανόρθωτα, η τελευταία όμως εκτιμά ότι αν η δικαστική διαμάχη κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, η απόφασή της θα χάσει τη σημασία της.