Η Microsoft δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα της Κομισιόν, λένε οι ανταγωνιστές της

0

Τη μη συμμόρφωση της Microsoft στα μέτρα που της επιβλήθηκαν το Μάρτιο του 2004 από την Κομισιόν επισημαίνουν οι ανταγωνιστές της. Ένα από τα μέτρα αυτά είναι η δημιουργία μιας νέας έκδοσης των Windows χωρίς το πρόγραμμα πολυμέσων Media Player.

Ο Ντέιβιντ Στιούαρτ, ανώτατο στέλεχος της RealNetworks, που ανταγωνίζεται την Microsoft με το αντίστοιχο του Media Player πρόγραμμα, το RealPlayer, εξέτασε τα νέα Windows και παρατήρησε ότι παρουσιάζονται τεχνικά προβλήματα κατά τη λειτουργία τους. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ναι μεν έχει αφαιρεθεί το Media Player, ωστόσο δεν εξασφαλίζεται η ομαλή συνεργασία του λογισμικού άλλων εταιριών με εφαρμογές των Windows, όπως είναι τα έγγραφα του Word.

Ο εκπρόσωπος, πάντως, της Microsoft, Ντιρκ Ντελμαρτίνο, δήλωσε ότι η εταιρία έχει ήδη ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την πρόθεσή της να συμμορφωθεί με τα επιβληθέντα μέτρα, ωστόσο η μη ομαλή λειτουργία ορισμένων εφαρμογών των Windows είναι αναπόφευκτη, αφού για να αφαιρεθεί το Media Player, όπως απαιτεί η Κομισιόν, πρέπει να απεγκατασταθούν 186 αρχεία από το λειτουργικό σύστημα.

Σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες εκπρόσωπος της Κομισιόν εξέφρασε την αμφιβολία κατά πόσο η Microsoft θα συμμορφωθεί με τα μέτρα που της επιβλήθηκαν για την τακτική του αθέμιτου ανταγωνισμού που ακολουθούσε στο παρελθόν.

Σχόλια