Η Microsoft δηλώνει έτοιμη να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις της Κομισιόν

0

Έτοιμη να συμμορφωθεί πλήρως με τα μέτρα που της έχουν επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δηλώνει μέσω του δικηγόρου της η Microsoft. Μία από τις κυρώσεις της Κομισιόν που επιβλήθηκαν στην εταιρία για κατάχρηση της μονοπωλιακής της θέσης, ήταν και η αφαίρεση του προγράμματος πολυμέσων Media Player από τα Windows.

Ειδικότερα, ο δικηγόρος Οράτιο Γκιτιέρεζ δήλωσε ότι ο πελάτης του θα προχωρήσει στην αφαίρεση όλων των αρχείων που έχουν να κάνουν με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα στον καταναλωτή να τα επανεγκαθιστά χωριστά, κάτι που το έχει ζητήσει η Επιτροπή. Παράλληλα, η Microsoft θα επαναφέρει τις ρυθμίσεις που είχε αλλάξει στο λειτουργικό πρόγραμμα με την αφαίρεση του Media Player, το οποίο έχουν ζητήσει οι ανταγωνιστές της, όπως η RealNetworks, ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία των δικών τους προγραμμάτων με τις εφαρμογές των Windows.

Ο Γκιτίερεζ σημείωσε επίσης ότι η Microsoft είχε κάποιες επιφυλάξεις σχετικά με την ονομασία της νέας μειωμένης έκδοσης των Windows, ωστόσο, προκειμένου να μην προκληθεί καθυστέρηση στην εφαρμογή των μέτρων της Κομισιόν, συμφώνησε με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο όνομα Windows XP Home Edition N, όπου το γράμμα Ν υποδηλώνει την έλλιεψη του Media Player (Not with Media Player).

Σχόλια