Η Microsoft έτοιμη να συμμορφωθεί με την απόφαση του Ευρ. Δικαστηρίου

0

Την Πέμπτη και Παρασκευή θα εκδικαστεί η υπόθεση της Microsoft ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, οπότε και ο Δικαστής θα αποφασίσει για την αναστολή ή όχι των κυρώσεων που επέβαλε η ΕΕ σε βάρος της εταιρίας για αντιμονοπωλιακή τακτική.

Σύμφωνα με τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν τον περασμένο Μάρτιο, η Microsoft υποχρεούται να αφαιρέσει από το λειτουργικό της πρόγραμμα Windows το πρόγραμμα πολυμέσων Media Player, καθώς θεωρήθηκε ότι η εταιρία εκμεταλλεύεται παράνομα την κυριαρχία των Windows σε βάρος των ανταγωνιστών της, όπως της Real Networks, στον τομέα των πολυμέσων.

Η Microsoft σχεδιάζει να υποστηρίξει ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστή ότι ενδεχόμενη αφαίρεση του Media Player θα προκαλέσει προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των Windows, καθώς οι επιμέρους εφαρμογές του συστήματος συνδέονται μεταξύ τους και αλληλοσυμπληρώνονται. Ωστόσο, εκπρόσωπος της εταιρίας στις Βρυξέλλες δήλωσε ότι σε περίπτωση που δεν ανασταλεί τελικά η εκτέλεση των κυρώσεων, η Microsoft θα συμμορφωθεί και θα διαθέσει στην ευρωπαϊκή αγορά μία εκδοχή των Windows χωρίς το Media Player.

Σημειώνεται ότι η Microsoft επιδιώκει την αναστολή των κυρώσεων της ΕΕ, μέχρι να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, κατά της απόφασης της Κομισιόν, κάτι που μπορεί να κρατήσει για χρόνια.

Σχόλια