Η Microsoft εξετάζει ενδεχόμενη ενίσχυση των Zune κατά της πειρατείας

0

Δημοσίευμα των Νιου Γιορκ Τάιμς υποστηρίζει ότι οι μελλοντικές εκδοχές των φορητών συσκευών αναπαραγωγής αρχείων mp3, Zune της Microsoft θα κυκλοφορήσουν με μια νέα τεχνολογία για τον εντοπισμό των ψηφιακών παραβατών του νόμου.

Σύμφωνα με το ιστολόγιο του δημοσιογράφου Σολ Χάνσελ των Τάιμς, η Microsoft στο πλαίσιο συμφωνίας για τις τηλεοπτικές εκπομπές του δικτύου NBC, δεσμεύτηκε να εξετάσει την πιθανότητα να εξοπλίσει το Zune με ένα λογισμικό πρόγραμμα, το οποίο θα μπορεί να σκανάρει τα αρχεία του χρήστη και να εντοπίζει ακατάλληλο περιεχόμενο.

Το ιστολόγιο επικαλείται τον εκπρόσωπο της Microsoft, Άνταμ Σον, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία λογισμικών προγραμμάτων όντως εξετάζει τη λήψη μέτρων κατά της πειρατείας με το δίκτυο NBC. Ωστόσο, η Microsoft αρνείται ότι έχει έρθει σε συμφωνία φιλτραρίσματος του περιεχομένου.

«Η Microsoft δεν έχει σχέδια ούτε έχει δεσμευθεί να προσθέσει ιδιότητες φιλτραρίσματος περιεχομένου στις συσκευές Zune στο πλαίσιο της συμφωνίας της με το NBC», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας.

Σχόλια