Η Microsoft μελετά το ενδεχόμενο έφεσης κατά της ευρωπαϊκής απόφασης σε βάρος της

0

Μετά την έκδοση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Πρωτοδικείου σύμφωνα με την οποία η μεγαλύτερη εταιρία λογισμικού στον κόσμο Microsoft υποχρεώνεται να συμμορφωθεί προς τις κυρώσεις που της επέβαλε η Κομισιόν τον Μάρτιο του 2004, η εταιρία μελετά το ενδεχόμενο να ασκήσει έφεση. Για το λόγο αυτό έχει αναθέσει σε δικηγόρους στις Βρυξέλλες να βρουν τρόπο, ώστε η δυσμενής για την Microsoft απόφαση να εφαρμοστεί με τον λιγότερο οδυνηρό τρόπο.

Νομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι η απόφαση του προεδρεύοντα του Πρωτοδικείου Μπο Βέστερντορφ υποδεικνύει στην εταιρία τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να ρίξει στην αγορά τα προϊόντα της. Παράλληλα, συμπληρώνουν ότι η κυρίαρχη θέση της στην αγορά έχει ως συνέπεια την ανάληψη τεράστιων ευθυνών που περιορίζουν τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να προωθήσει τα προϊόντα της.

Μία από τις κυρώσεις της Κομισιόν, η οποία σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση πρέπει να εφαρμοστεί, είναι η διάθεση στην ευρωπαϊκή αγορά μιας έκδοσης των Windows που δεν θα περιέχει το πρόγραμμα πολυμέσων Media Player.

Σχόλια