Η Microsoft υποχρεώνεται να πληρώσει 1,1 δις. δολ. για την αντιμονοπωλιακή της τακτική

0

Δικαστήριο της Καλιφόρνια ενέκρινε συμβιβασμό μεταξύ της Microsoft και των καταναλωτών της Καλιφόρνια, βάσει του οποίου η εταιρία υποχρεούται να πληρώσει 1,1 δισ. δολάρια για παράβαση του νόμου της Πολιτείας περί θεμιτού ανταγωνισμού.

Ο Δικαστής έκρινε ότι η αποζημίωση αυτή είναι δίκαιη, λογική και ικανοποιητική για περισσότερο από 14 εκατομμύρια καταναλωτές της Καλιφόρνια.
Ο συμβιβασμός επήλθε ύστερα από μήνυση που είχαν καταθέσει το 1999 καταναλωτές και εταιρίες της Καλιφόρνια που χρησιμοποιούσαν προϊόντα της Microsoft. Παρόμοιες μηνύσεις έχουν κατατεθεί σε άλλες 16 Πολιτείες.

Το τελικό ποσό του συμβιβασμού εξαρτάται από τον αριθμό των καταναλωτών της Πολιτείας που θα επιβεβαιώσουν την απαίτησή τους σε περίοδο 75 ημερών. Μέχρι στιγμής 600.000 Καλιφορνέζοι έχουν καταθέσει σχετικές αιτήσεις.

Η αποζημίωση που αντιστοιχεί στον κάθε πολίτη ή επιχείρηση θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για την αγορά hardware (desktop, laptop, scanner, keyboard) ή software.

Σύμφωνα με τον συμβιβασμό, τα 2/3 του ποσού της αποζημίωσης που δεν θα απαιτηθεί, θα πάει σε φτωχά σχολεία της Καλιφόρνια με τη μορφή hardware και software