Η μουσική βιομηχανία παραιτήθηκε από την αγωγή της σε βάρος της Patti Santangelo για το παράνομο download

0

Η βιομηχανία ηχογραφήσεων παραιτήθηκε από την αγωγή της σε βάρος της αμερικανίδας Patti Santangelo, μητέρας πέντε παιδιών, η οποία κατηγορήθηκε για την προσβολή των πνευματικών δικαιωμάτων πέντε δισκογραφικών εταιριών.

Η Santangelo, είχε δηλώσει ενώπιον του Δικαστηρίου ότι ποτέ δεν χρησιμοποίησε τον υπολογιστή της οικογένειας για να κάνει download μουσικών κομματιών μέσω των δικτύων ανταλλαγής αρχείων, ενώ δεν γνώριζε εάν κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας της χρησιμοποιούσε τα επίμαχα δίκτυα για τον σκοπό αυτό.

Ωστόσο οι δισκογραφικές εταιρίες που εκπροσωπούνται από την Ένωση των Βιομηχανιών Ηχογραφήσεων της Αμερικής, κατέθεσαν τον περασμένο μήνα, αγωγή σε βάρος της εικοσάχρονης κόρης και του δεκαεξάχρονου γιου της Santangelo, κατηγορώντας τους για παράνομο download και διανομή χιλίων περίπου μουσικών κομματιών μέσω των δικτύων ανταλλαγής αρχείων του Διαδικτύου.

Οι αμερικάνικες δισκογραφικές εταιρίες έχουν καταθέσει συνολικά 18.000 αγωγές σε βάρος διαφόρων φυσικών προσώπων στις ΗΠΑ που χρησιμοποιούν τα επίμαχα δίκτυα ανταλλαγής αρχείων.

Σχόλια