Η MPAA κάνει ένα βήμα ακόμα στην καταπολέμηση κατά της ηλεκτρονικής πειρατείας

0

Δικαστήριο του Ντάλας έκανε δεκτό το αίτημα της Ένωσης Κινηματογραφικών Εταιριών της Αμερικής (MPAA) που ζητούσε να υποχρεωθεί η υπηρεσία ανταλλαγής αρχείων LokiTorrent να αποκαλύψει στους δικηγόρους των εταιριών του Χόλλυγουντ τα αναλυτικά στοιχεία όσων χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες του προγράμματος, προκειμένου να ανταλλάξουν πειρατικές κινηματογραφικές ταινίες μέσω του διαδικτύου. Η απόφαση αυτή αποτελεί θετικό βήμα στον πόλεμο που έχει κηρύξει η MPAA κατά των πειρατών του διαδικτύου που διανέμουν τις ταινίες παραβιάζοντας τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών τους.

Τα στοιχεία που πρόκειται πλέον να αποκαλύψει το LokiTorrent θα αποτελέσει οδηγό για την ταυτοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων χρηστών του Internet που χρησιμοποίησαν τη συγκεκριμένη υπηρεσία προκειμένου να «κατεβάσουν» πειρατικά αρχεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο για τον μήνα Οκτώβριο, τα downloads μέσω του LokiTorrent έφτασαν τις 800.000.

Πάντως, οι δικηγόροι της MPAA δήλωσαν ότι δεν έχουν αποφασίσει ακόμα για το αν θα ασκήσουν αγωγές εναντίον των χρηστών που θα αποκαλυφθούν ότι κατέβασαν παράνομα ταινίες εταιριών του Χόλλυγουντ μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος.

Σχόλια