Η Νότια Κορέα απαγορεύει την πρόσβαση σε ιστοσελίδα της Βόρειας Κορέας

0

Σύμφωνα με δήλωση κυβερνητικού αξιωματούχου της Νότιας Κορέας, η χώρα του σκέφτεται να απαγορέψει στους πολίτες της την πρόσβαση σε ιστοσελίδα πανεπιστημίου της Βόρειας Κορέας, ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος εξάπλωσης της κομμουνιστικής ιδεολογίας στο νότιο τμήμα. Η ιστοσελίδα προσφέρει εξ’ αποστάσεως μαθήματα της Κορεατικής γλώσσας και περιλαμβάνει μαθήματα σχετικά με την ιδεολογία, την ιστορία και τους ηγέτες της Βόρειας Κορέας.

Ήδη στη Νότια Κορέα υπάρχουν έντονες συζητήσεις στο Κοινοβούλιο για το αν πρέπει να καταργηθεί ή να μεταρρυθμιστεί ο νόμος περί ασφαλείας της χώρας, που απαγορεύει τις επαφές με τη Βόρεια Κορέα. Εκπρόσωπος του Υπουργείου Πληροφοριών δήλωσε ότι το θέμα έχει παραπεμφθεί στην Επιτροπή Ηθικών Θεμάτων, οπότε αν αυτή αποφανθεί ότι παραβιάζεται μέσω της ιστοσελίδας ο συγκεκριμένος νόμος, τότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη απαγόρευση της πρόσβασης σε αυτή.

Πάντως, ο Πρόεδρος της χώρας επιδιώκει την κατάργηση του νόμου περί εθνικής ασφαλείας και τον χαρακτηρίζει ως απομεινάρι της στρατιωτικής δικτατορίας των δεκαετιών του ’70 και ’80, η αντιπολίτευση όμως αντιδρά, καθώς, όπως υποστηρίζει, η Βόρεια Κορέα εξακολουθεί να έχει ως στόχο την εξουδετέρωση της Νότιας Κορέας δια της βίας.

Σχόλια