Η NSA τείνει χείρα βοηθείας στην Google

0

Τη συνδρομή της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών ζητεί η Google, για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων “κυβερνοεπιθέσεων” που δέχεται το τελευταίο διάστημα. Την αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα Washington Post, αποκαλύπτοντας ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά στην επίτευξη της τελικής συμφωνίας.
Το κείμενο της συμφωνίας αποτελεί αντικείμενο επεξεργασίας, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ της NSA και του διαδικτυακού κολοσσού, χωρίς να παραβιάζονται οι κανόνες ασφαλείας και η νομοθεσία που αφορά στις διαδικτυακές επικοινωνίες.
Η ανάγκη ενίσχυσης της Google, προέκυψε μετά τις μαζικές επιθέσεις, που δέχθηκε η εταιρία από κινεζικού εδάφους, τον Δεκέμβριο του 2009. Οι παραβιάσεις, τότε, στόχευαν στον βασικό κώδικα της Google, τη γλώσσα προγραμματισμού πίσω από τις εφαρμογές της, ενώ η Google είχε ανακοινώσει ότι σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την κινεζική αγορά.
Την ώρα πάντως, που ο αμερικανικός κολοσσός οριστικοποιεί τους όρους συνεργασίας της με την υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ, εκφράζονται φόβοι για το σεβασμό του απορρήτου των επικοινωνιών και την ασφάλεια των συναλλαγών αλλά και των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.
Στη συνεργασία μεταξύ NSA και Google αναφέρθηκαν και οι Times της Νέας Υόρκης, παρά το γεγονός ότι, επισήμως, οι δύο πλευρές δεν έχουν προβεί σε επιβεβαίωση ή διάψευση.

Σχόλια